ηλεκτροκινητήρας, ηλεκτροκινητήρες, μοτέρ, ινβέρτερ, ινβέρτερς, ομαλοί εκκινητές, ρυθμιστές στροφών, ομαλός εκκινητής, ρυθμιστής στροφών, χυτοσιδηροί ηλεκτροκινητήρες, κινητήρες αλουμινίου, μονοφασικοί ηλεκτροκινητήρες, κινητήρες κοίλου άξονος, κινητήρες προστασίας IP23, κινητήρες μέσης τάσης, αντιεκρηκτικοί ηλεκτροκινητήρες, κινητήρες συνεχούς ρεύματος, φρένα, μειωτήρες, electric motors, motors, pumps, gears, inverters, inverter, soft starters, high voltage motors, special motors, brake motors, slip ring motors, liquid starters, medium voltage motors, direct current motors, squirrel cage motors, slip-ring motors, low voltage motors, flange-mounting motors, frequency converters, frequency changers, motor bases, pulleys, bearings
Αναζήτηση κινητήρων
Ισχύς (kW/hp):
Πόλοι/Ταχύτητα (στρ/λ):
Έδραση:
Οικογένεια:
  » Εταιρεία » Εταιρεία
Εταιρεία
Εταιρεία

Η ΒΑΛΙΑΔΗΣ Α.Ε. προμηθεύει τη βιομηχανία με τυποποιημένους επαγωγικούς κινητήρες εναλλασσομένου ρεύματος βραχυκυκλωμένου δρομέα από το 1927.
Το 1994 η Εταιρεία επεξέτεινε τη γκάμα των προϊόντων της, καθιστώντας εφικτή τη διάθεση πλήρων συστημάτων κίνησης και μετάδοσης βάσει ακριβούς επιλογής και συνδυασμού των εξής προϊόντων:

 • Ηλεκτροκινητήρες ΒΑΛΙΑΔΗΣ
 • Ηλεκτρομειωτήρες
 • Μειωτήρες ατέρμονα-κορώνας
 • Πυράντοχοι κινητήρες
 • Κινητήρες με φρένο
 • Κινητήρες συνεχούς ρεύματος (DC)
 • Ρυθμιστές στροφών (inverters)
 • Ομαλοί εκκινητές (soft starters)
 • Αντλητικά συγκροτήματα

 

Σήμερα, η ΒΑΛΙΑΔΗΣ Α.Ε. είναι μια επιχείρηση παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πώλησης και επισκευής ηλεκτροκινήτων, με την κυρίως αποθήκη και τις εγκαταστάσεις των γραφείων της στην Αθήνα και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της προμήθειας ηλεκτροκινητήρων μέσης και χαμηλής τάσης, διαθέτοντας τα μεγαλύτερα αποθέματα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Οι ηλεκτροκινητήρες μας πληρούν τα πρότυπα IEC και DIN. Για την εξασφάλιση μακράς διάρκειας ζωής και λειτουργίας χωρίς προβλήματα, οι ηλεκτροκινητήρες μας μπορούν να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες λειτουργίας και τις ζητούμενες εφαρμογές. Αυτό έχει οδηγήσει στην παραγωγή ειδικών κινητήρων. Διαθέτουμε ετοιμοπαράδοτους καινούργιους κινητήρες ισχύος μέχρι και 630 ΗΡ. Τα τμήματα επισκευών και συντήρησης που διαθέτουμε είναι ασυναγώνιστα στο χώρο της βιομηχανίας. Για τη διασφάλιση της ποιότητας, επενδύουμε σε σύγχρονο εξοπλισμό επισκευών ηλεκτροκινητήρων. Με τα μεγάλα αποθέματά μας, τις ικανότητες δοκιμών, τις τεχνολογικές προόδους που σημειώνουμε και το καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να μετατρέψουμε οποιονδήποτε κινητήρα διαθέτουμε στο απόθεμά μας. Είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές αναβαθμίσεις για τη βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας, προκειμένου να καλύψουμε οποιαδήποτε μετατροπή ενδεχομένως απαιτηθεί.

Οι σειρές μικρών και μεγάλων ηλεκτροκινητήρων της ΒΑΛΙΑΔΗΣ Α.Ε. παράγονται στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στην Αθήνα. Οι δοκιμές ελέγχου πραγματοποιούνται στο χώρο συναρμολόγησης με σύγχρονο μετρητικό εξοπλισμό. Η συναρμολόγηση κοινών και ειδικών κινητήρων πραγματοποιείται από ειδικευμένο προσωπικό με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Μετά τη συναρμολόγησή του, κάθε ηλεκτροκινητήρας ελέγχεται ως προς την καλή του απόδοση. Επίσης, οι κινητήρες υποβάλλονται σε δοκιμές υψηλής τάσης και εν κενώ.

Στο χώρο δοκιμών πραγματοποιούνται και επιπλέον δοκιμές, όπου πολλοί κινητήρες ταυτόχρονα μπορούν να υποβάλλονται σε δοκιμές υπό συνεχές ή διακοπτόμενο φορτίο. Με τον τρόπο αυτό προκύπτουν τα ηλεκτρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά τους. Οι κινητήρες που προορίζονται ειδικά για εγκατάσταση σε πλοία ή για εφαρμογές στη θάλασσα εν γένει, επιθεωρούνται από ειδικό γραφείο πιστοποίησης που εκδίδει αντίστοιχο πιστοποιητικό. Επίσης, εφόσον ζητηθεί από τον πελάτη (ή από τρίτο μέρος), η ΒΑΛΙΑΔΗΣ Α.Ε. προβαίνει σε αντίστοιχες δοκιμές και επιπλέον σε δοκιμές υπό πλήρες φορτίο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διατίθεται μεγάλη ποικιλία τύπων ανάλογα με τις εκάστοτε ειδικές απαιτήσεις:

 • Κινητήρες αθόρυβης λειτουργίας και υψηλής απόδοσης
 • Ειδικές διαμορφώσεις βάσης κινητήρα
 • Αυξημένος βαθμός προστασίας και υψηλή κλάση μόνωσης
 • Κινητήρες προοριζόμενοι για διακοπτόμενη λειτουργία
 • Ειδικός σχεδιασμός άξονα ή φλάντζας


ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη αγορά, οι κινητήρες που παράγονται προορίζονται για χρήση πάνω στο κατάστρωμα ή κάτω από αυτό, με ή χωρίς φρένο και είναι κατάλληλοι για θερμοκρασίες περιβάλλοντος μέχρι 55°C. Οι κινητήρες αυτού του τύπου πληρούν τις απαιτήσεις των αρχών ταξινόμησης και ελέγχου πλοίων, ενώ οι κινητήρες που προορίζονται για ειδικές εφαρμογές διαθέτουν ειδική πιστοποίηση από τον αντίστοιχο αρμόδιο φορέα.

ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΗ & ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Όσον αφορά σε κινητήρες που προορίζονται για επικίνδυνους χώρους, η αντιεκρηκτικού τύπου σειρά μας ΑΤΕΧ φέρει πιστοποίηση από το Ιταλικό ινστιτούτο CESI από το 2001. Οι κινητήρες μας διατίθενται με βαθμό αντιεκρηκτικής προστασίας Eexd II B (ή C) T3 (έως T6).Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001-2008 ΑΠΟ ΤΟ TÜV NORD-GERMANY

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΣΗ CE

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 18, 141 23 Λυκόβρυση. Τ: 210 2817217. Φ: 2102814277. valiadis@valiadis.gr