ηλεκτροκινητήρας, ηλεκτροκινητήρες, μοτέρ, ινβέρτερ, ινβέρτερς, ομαλοί εκκινητές, ρυθμιστές στροφών, ομαλός εκκινητής, ρυθμιστής στροφών, χυτοσιδηροί ηλεκτροκινητήρες, κινητήρες αλουμινίου, μονοφασικοί ηλεκτροκινητήρες, κινητήρες κοίλου άξονος, κινητήρες προστασίας IP23, κινητήρες μέσης τάσης, αντιεκρηκτικοί ηλεκτροκινητήρες, κινητήρες συνεχούς ρεύματος, φρένα, μειωτήρες, electric motors, motors, pumps, gears, inverters, inverter, soft starters, high voltage motors, special motors, brake motors, slip ring motors, liquid starters, medium voltage motors, direct current motors, squirrel cage motors, slip-ring motors, low voltage motors, flange-mounting motors, frequency converters, frequency changers, motor bases, pulleys, bearings
Αναζήτηση κινητήρων
Ισχύς (kW/hp):
Πόλοι/Ταχύτητα (στρ/λ):
Έδραση:
Οικογένεια:
  » Προϊόντα » Euromotori Αντιεκρηκτικοί ηλεκτροκινητήρες » Σειρά MAK
Euromotori Αντιεκρηκτικοί ηλεκτροκινητήρες
Σειρά MAK

 

Κινητήρες σειράς MAK

Ex d, Ex d e, II B e II C, II2G e II2GD, T3 - T4 T5 e T6

Euromotori MAK SeriesΕΙΣΑΓΩΓΗ
Οι αντιεκρηκτικού τύπου κινητήρες που διαθέτουμε έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με το πρότυπο ATEX N. 94/9/CE που αναφέρεται στα ειδικά χαρακτηριστικά ασφάλειας του εξοπλισμού που προορίζεται για λειτουργία σε εκρηκτικό περιβάλλον. Η καταλληλότητα των κινητήρων αντιεκρηκτικού τύπου που διαθέτουμε για τα ειδικά χαρακτηριστικά ασφάλειας που απαιτούνται από το πρότυπο ΑΤΕΧ, αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό CE που εκδίδεται από το CESI με κοινοποίηση στο N. 0722.

ΟΡΙΣΜΟΣ
Οι αντιεκρηκτικοί και πυράντοχοι  κινητήρες Ex d, Ex de αποτελούν περιστροφικές μηχανές που εργάζονται σε περιβάλλον με παρουσία αερίων και/ή εκρηκτικών ή εύφλεκτων ατμών χωρίς να προκαλείται εσωτερική ζημία στον κινητήρα.

Στην πράξη:
Η αντιεκρηκτικότητα συνίσταται στο ότι το κέλυφος του κινητήρα δεν ρηγματώνεται και δεν εκρήγνυται σε περίπτωση εσωτερικού βραχυκυκλώματος.
Το πυράντοχο συνίσταται στο ότι δεν επιτρέπει την έξοδο αερίων και φλόγας από το κέλυφος του κινητήρα σε συνθήκες κρίσιμης θερμοκρασίας περιβάλλοντος.


Οι αντιεκρηκτικού τύπου κινητήρες Ex d, Ex de που διαθέτουμε έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα Cenelec EN 60079-0:2006; EN 60079-1:2004; EN 61241-1:2004; EN 61241-0:2006 και ως εκ τούτου είναι κατάλληλοι για επικίνδυνους χώρους κατά το πρότυπο EN 60079-10.14.17.

Γρηγορίου Λαμπράκη 18, 141 23 Λυκόβρυση. Τ: 210 2817217. Φ: 2102814277. valiadis@valiadis.gr